Tuoretta karitsanlihaa tilauksesta!

Lampaan- ja karitsanlihan kotimaisuusaste on noin 50 % 

Myymme tuoretta karitsanlihaa suoraan lammastilaltamme useamman kerran vuodessa,
lähes kuukausittain. Karitsoja syntyy vuosittain noin 250- 300, joten myytävää riittää!
Karitsa on aina alle 1 vuoden ikäinen, ja lammas vähintään 1 vuotias.
Karitsojen ja lampaiden teurastus sekä lihan käsittely tapahtuu ammattilaisten toimesta,
elintarvikelainsäädännön mukaan lammasteurastamossa.

Lampaanlihan erityispiirteitä

Suomalainen lampaanliha on yleensä karitsanlihaa, joka on mietoa, vaaleaa ja hienosyistä.     Villan makua ei lihassa ole ja vanhemman eläimen lihan voimakkaampaa makua voi vähentää poistamalla näkyvä rasva lihasta. Suomenlampaanliha on erityisen vähärasvaista, koska suomenlampaan rasva ei muiden liharotujen tapaan ole marmoroitunut lihasten sisään, vaan on suurimmaksi osaksi lihan päällä ja lihasten välissä. Lihan sisällä sitä ei juurikaan ole ja näin ollen se on tarvittaessa helppo poistaa.

Lampaanliha on hyvä proteiinien lähde ja liha sisältää runsaasti A- ja D-vitamiineja, sekä B- ryhmän vitamiineja. Lampaanlihasta saa myös runsaasti rautaa, sinkkiä ja seleeniä.

Tilaus:

Myymme karitsan tuorelihaa mieluiten isommissa erissä ( puolikas / kokonainen karitsa, pienpaloiteltuna ), mutta pienempiäkin määriä voi kysellä. Jätä tilauksesi, niin ilmoitamme ajan tarkemmin, kun se on tiedossa, jollei tällä sivulla ole tarkempia päivämääriä ilmoitettu.

Lampaansäilykelihaa on saatavilla jatkuvasti!

Vakuumiin pakattua,
pienpaloiteltua karitsan-/lampaanlihaa pakastettuna saatavilla varasto- / teurastus tilanteen mukaan. Kysy tilanne!

Teurastus ajat 2017:

* Seuraava teuraskuorma on vkolla 48,  vielä  varattavissa karitsaa ja lammasta.
   Kysy lisää puhelimitse tai s-postilla ! Tilaukset mielellään s-postitse.

 

Kokonainen karitsa,
( 2 viulua, parikyljyksiä, kylkeä, etupotkat, etulavat viipaloituna, niskakiekot ja kuvetta) 
pienpaloiteltu, vakumoitu ja pakattu laatikkoon, paino n. 17-22 kg
Luullinen hinta  15 € / kg


Puolikas karitsa,
( 1 viulu, parikyljyksiä, kylkeä, etupotkan etulapaa viipaloituna, niskakiekkoja ja kuvetta )
pienpaloiteltu, vakumoitu ja pakattu laatikkoon, paino n. 8-11kg
Luullinen hinta  17 € / kg


Lammas,

( 2 viulua, sisä- ja ulkofilettä, kylkeä, etulapaa viipaloituna, niskakiekkoja ja kuvetta )pienpaloiteltu, vakumoitu ja pakattu laatikkoon, paino n.17-22kg
Hinta 10 € / kg

Puolikas lammas,
( 1 viulu, sisä- ja ulkofilettä, kylkeä, etupotka, etulapa viipaloituna, niskakiekkoa ja kuvetta )
pienpaloiteltu, vakumoitu ja pakattu laatikkoon, paino n.8-11kg
Hinta 12 € / kg

  Sisäelimet,
( maksa, munuaiset ja sydän )
paino yht. n.1kg / karitsa  10 € / kg

Lampaanlihasäilyke, 400 g, lampaanlihapitoisuus 95%      8 € / kpl

Lammas-possusäilyke, 400 g, lampaanlihapitoisuus 85% ja sianlihapitoisuus 10%
8,50 € / kpl
Lammas-valkosipulisäilyke,
400g, lampaanlihapitoisuus 95% + valkosipuli 
8,50 € / kpl

Tuote tilauksesta:

 

Hinta:

Karitsa koko ruho

 

15 €  / kg

Karitsan puolikas

 

17 €  / kg

Lammas koko ruho

 

10 €  / kg

Lampaan puolikas

 

12 €  / kg

Tuote / tilalta (pakaste):

Varastotilanne:

Hinta:

Lampaan ulkofile

On

30 €  / kg

Lampaan sisäfile

On

36 €  / kg

Karitsan kylkipalat

On

8 € /kg

Karitsan niskapalat

On

22 € / kg

Karitsan sisäelimet

Ei ole

10 € / kg

Karitsan potkat

On

14 € / kg

Karitsan etulavat viipaloituna

On

14 €  / kg

Karitsan kyljykset

On

25 €  / kg

Karitsan viulu

On

20 €  / kg

Lampaan viulu

Luuton paisti

  Ei ole.                                   

18 €  / kg

22€  / kg

Lampaan jauheliha

On

16 €  / kg

Lampaan potkat 

On

12 €  / kg

Lampaan etulavat viipaloituna

On

12 € / kg

Hinnat sis.alv:n 14% ja ovat voimassa toistaiseksi.