Tuoretta karitsanlihaa tilauksesta!

Lampaan- ja karitsanlihan kotimaisuusaste on noin 50 % 

Myymme tuoretta karitsanlihaa suoraan lammastilaltamme useamman kerran vuodessa,
lähes kuukausittain. Karitsoja syntyy vuosittain noin 150- 250, joten myytävää riittää!
Karitsa on aina alle 1 vuoden ikäinen, ja lammas vähintään 1 vuotias.
Karitsojen ja lampaiden teurastus sekä lihan käsittely tapahtuu ammattilaisten toimesta,
elintarvikelainsäädännön mukaan lammasteurastamossa.

Lampaanlihan erityispiirteitä

Suomalainen lampaanliha on yleensä karitsanlihaa, joka on mietoa, vaaleaa ja hienosyistä.     Villan makua ei lihassa ole ja vanhemman eläimen lihan voimakkaampaa makua voi vähentää poistamalla näkyvä rasva lihasta. Suomenlampaanliha on erityisen vähärasvaista, koska suomenlampaan rasva ei muiden liharotujen tapaan ole marmoroitunut lihasten sisään, vaan on suurimmaksi osaksi lihan päällä ja lihasten välissä. Lihan sisällä sitä ei juurikaan ole ja näin ollen se on tarvittaessa helppo poistaa.

Lampaanliha on hyvä proteiinien lähde ja liha sisältää runsaasti A- ja D-vitamiineja, sekä B- ryhmän vitamiineja. Lampaanlihasta saa myös runsaasti rautaa, sinkkiä ja seleeniä.

Tilaus:

Myymme karitsan tuorelihaa mieluiten isommissa erissä ( puolikas / kokonainen karitsa, pienpaloiteltuna ), mutta pienempiäkin määriä voi kysellä. Jätä tilauksesi, niin ilmoitamme ajan tarkemmin, kun se on tiedossa, jollei tällä sivulla ole tarkempia päivämääriä ilmoitettu.

Lampaansäilykelihaa on saatavilla jatkuvasti!

Vakuumiin pakattua,
pienpaloiteltua karitsan-/lampaanlihaa pakastettuna saatavilla varasto- / teurastus tilanteen mukaan. Kysy tilanne!

Teurastus ajat 2020:

* Seuraavat teuraskuormat on kesä- tai heinäkuulla,  varattavissa karitsaa ja lammasta.
   Kysy lisää puhelimitse tai s-postilla ! Tilaukset mielellään s-postitse.

 

Kokonainen karitsa,
( 2 viulua, parikyljyksiä, kylkeä, etupotkat, etulavat viipaloituna, niskakiekot ja kuvetta) 
pienpaloiteltu, vakumoitu ja pakattu laatikkoon, paino n. 17-22 kg
Luullinen hinta, paloiteltu  15€/kg
Luullinen hinta, paloittelematon (koko ruhona) 15€/kg



Puolikas karitsa,
( 1 viulu, parikyljyksiä, kylkeä, etupotkan etulapaa viipaloituna, niskakiekkoja ja kuvetta )
pienpaloiteltu, vakumoitu ja pakattu laatikkoon, paino n. 8-11kg
Luullinen hinta, paloiteltu  17€/kg
Luullinen hinta, paloittelematon (koko puolikas) 17€/kg


Lammas,

( 2 viulua, sisä- ja ulkofilettä, kylkeä, etulapaa viipaloituna, niskakiekkoja ja kuvetta )pienpaloiteltu, vakumoitu ja pakattu laatikkoon, paino n.17-22kg Hinta 12 € / kg

Puolikas lammas,
( 1 viulu, sisä- ja ulkofilettä, kylkeä, etupotka, etulapa viipaloituna, niskakiekkoa ja kuvetta )
pienpaloiteltu, vakumoitu ja pakattu laatikkoon, paino n.8-11kg
Hinta 14 € / kg

Lampaanlihasäilyke, 400 g, lampaanlihapitoisuus 95%      8 € / kpl
(päiväys 2021)
Lammas-possusäilyke, 400 g, lampaanlihapitoisuus 85% ja sianlihapitoisuus 10%
 8€ / kpl 
Lammas-valkosipulisäilyke,
400g, lampaanlihapitoisuus 95% + valkosipuli 
8 € / kpl (päiväys 2021)

Tuote tilauksesta:

 

Hinta:

Karitsa koko ruho paloiteltu

 

15 €  / kg

Karitsan puolikas paloiteltu

 

17 €  / kg

Lammas koko ruho paloiteltu

 

12 €  / kg

Lampaan puolikas paloiteltu

 

14 €  / kg

Tuote / tilalta (pakaste):

Varastotilanne:

Hinta:

Lampaan ulkofile

On

30 €  / kg

Lampaan sisäfile

On

38 €  / kg

Karitsan kylkiribsit

On

8 € /kg

Karitsan niskakiekot

On

22 € / kg

Karitsan sisäelimet

Ei

10 € / kg

Karitsan potkat

On

14 € / kg

Karitsan etulavat viipaloituna

On

14 €  / kg

Karitsan parikyljykset

On

25 €  / kg

Karitsan viulu

On

22 €  / kg

Lampaan viulu

Luuton paisti

  Ei                                 

18 €  / kg

22€  / kg

Lampaan jauheliha

On

17 €  / kg

Lampaan potkat 

Ei

12 €  / kg

Lampaan etulavat viipaloituna

Ei

12 € / kg

Hinnat sis.alv:n 14% ja ovat voimassa toistaiseksi.